Skip to main content

**Memasak Semudah Memetik Jari**






**Memasak Semudah Memetik Jari**
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KAMI MENYEDIAKAN 13 PRODUK REMPAH READY MADE MASAKAN WARISAN ATAU TRADISIONAL JUGA MASAKAN MODEN CITARASA MALAYSIA. REMPAH SEGERA HR MENJADI PILIHAN KERANA IA SANGAT MUDAH DAN CEPAT DISEDIAKAN, TIDAK PERLU KUPAS BAWANG, TIDAK PERLU DITUMIS, MEMPUNYAI RASA YANG LAZAT, BERKHASIAT UNTUK KESIHATAN DAN BERKAT KERANA BOLEH DISEDIAKAN OLEH ANDA SENDIRI.
HARGA SATU CUP DAN PAKET RM5.00
(Berat 200 gram untuk hidangan 4-5 orang)
CARA GUNA DI SEDIAKAN. SANGAT RINGKAS.. 10 minit siap boleh dihidangkan...dengan rasa keasliannya tetap sama...
REMPAH PILIHAN
~~~~~~~~~~~~
1.KARI AYAM DAN DAGING
2.MASAK KICAP
3.MASAK MERAH
4.RENDANG AYAM & DAGING
5.KARI IKAN & SEAFOOD
6.KARI AYAM
7.AYAM GORENG BIJAN
8.PACERI NENAS
9.MASAM MANIS
10.ASAM PEDAS
11.AYAM PENYET
12.KURMA
13.PACERI NENAS
14.TOMYAM
15.SUP
16.LAKSA SARAWAK
17.PERENCAH MEE GORENG
18.REMPAH NASI ARAB
19.REMPAH BRIYANI
20.SERUNDING HALIA

PROMOSI DENGAN PEMBELIAN 5 KOTAK PERCUMA SEPEKET REMPAH KARI AYAM
KOS POS LAJU HANYA RM 5.00 SAHAJA.
Hubungi sms 01125004376 /wassap ke 0198668615 untuk pertanyaan dan tempahan..

Comments

Popular posts from this blog

11 Manfaat Rempah Ratus & Bahan Penyedap Makanan Semulajadi

Manfaat rempah ratus sebagai perasa dalam makanan tentunya membantu menaikkan aroma selainkan menambah kelazatan. Rempah seperti bunga cengkih, buah pelaga, kayu manis dan bahan perasa semulajadi seperti minyak zaitun, limau purut, serta cuka memang biasa di gunakan oleh masyarakat kita sebagai   penyedap masakan   dan penambah aroma hidangan. Credit

JENIS JENIS TANAMAN CENGKEH

1. CENGKIH ZANZIBAR 2. CENGKIH SIKOTOK 3. CENGKIH SIPUTIH Untuk membezakan jenis ulas di atas masing-masing mempunyai perbezaannya sendiri: CENGKIH ZANZIBAR Tanda-tanda jenis zanzibar cengkeh adalah kanopi daun silinder, dengan warna daun kemerah-merahan, beberapa berwarna hijau kehijauan dan daun berwarna merah jingga sedikit. Tanda-tanda menunjukkan bahawa zanzibar cengkeh di Indonesia masih berubah bentuk. Sedangkan warna bunga akan sama seperti warna daun itu sendiri, sebagai contoh, pokok yang daunnya berwarna kehijauan, maka bunga akan berwarna kehijauan. Sedangkan pokok-pokok dengan daun sedikit kemerahan akan menjadi bunga merah. Kemudian bagi setiap tras bunga akan menjadi kira-kira 50 keping. Satu ciri cengkih zanzibar mempunyai daun yang rendang dan akan menutup seluruh batang. Maka luar biasa, cawangan jenis cengkih ini tidak pernah mati. Ini bererti bahawa cawangan-cawangan bermula dari bawah ke bahagian atas akan tetap hidup, jadi keadaan menjadi sangat subu...

Buah Pelaga

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Buah pelaga antara rempah ratus paling tua di dunia. Buah pelaga juga dikenali dengan nama botaninya elettaria cardamomum. Ia merupakan tumbuhan semulajadi di timur dan berasal dari dalam hutan di selatan India. Ia tumbuh secara meliar. Kini, buah pelaga turut ditemui di Sri Lanka, Guatemala, Indo China dan Tanzania. Ðikenali juga dengan nama kapulaga (Indonesia), chhoti elachi (India), ts’ao-k ou (Cina), elam (Tamil), dan grawahn (Thai), buah pelaga memang banyak kegunaannya sejak daripada zaman dahulu. Orang Mesir kuno dikatakan telah mengunyah biji buah pelaga sebagai  pencuci gigi , manakala orang Greek dan Roman menggunakannya sebagai  minyak wangi . Orang Viking pula dikatakan telah berjumpa dengan buah pelaga ini kira-kira seribu tahun lalu di Constantinople, kemudian telah memperkenalkannya ke Scandinavia, tempat di mana buah pelaga kekal popular sehingga kini. Buah pelaga merupakan rempah yang kedua mahal selepas  saffro...